Det ska vara enkelt att njuta av en middag tillsammans med vänner och familj. Men när din mamma är vegetarian bästa vännen laktosintolerant och din partner praktiserar köttfri måndag så kan måltiden lätt bli ett pussel. Den här kokboken är planerad så att det är enkelt att bjuda på god mat som kan varieras för att passa alla smaker. Med forskningen som bas har vi skapat hälsosamma växtbaserade rätter som kan kompletteras med de proteinkällor var och en vill ha kyckling och fisk eller helt veganskt. Japansk nudelsoppa med kimchi och snabbpicklat ägg passar lika bra med sticky tofu som med kyckling och en chokladkaka kan bakas med både ägg och aquafaba. Recepten är ofta uppbyggda enligt principen protein sallad dressing och topping. Genom att plocka ihop olika delar på nya sätt går det att skapa helt nya kombinationer vegoflex! Det är varken omständligt eller svårt dessutom är det underbart gott! Matfilosofin som ligger till grund för Vegoflextar avstamp i den kunskapsgrund som presenterades i författarens första kokbok Klok på Mat (2018). Rätterna är planerade utifrån ett näringsinnehåll med vetenskapligt bevisade hälsoeffekter. På Antidiabetic Food Centre vid Lunds universitet har man kunnat visa att en kombination av råvaror med inflammationsdämpande egenskaper påverkar vår hälsa positivt. Kunskapen portioneras ut i korta stycken som är lätta att ta till sig medan man står och vispar och hackar i köket det är där vi tror att den bäst gör nytta. ’Vegoflex är en lättillgänglig snygg och användbar kokbok för den nyblivne flexitarianen.’ Bibliotekstjänst Christine Karlsson
Läs mer om Vegoflex : klok mat för vegetarianer och blandätare