Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild. Läs mer Utmärkande drag – Rikt illustrerad – Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick – Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel. Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning. De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper. Vegetabiliska råvaror Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao. Animaliska råvaror Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt mejeriprodukter. Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid. Om författarna Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök. Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.
Läs mer om Våra livsmedel från jord till bord – En bok i råvarukunskap