Nu kommer del 2 av boken ’Vår tid är nu – Mat människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965’ den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien ’Vår tid är nu’ som sänds under hösten 2018. I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien bland annat julmeny nyårssupé Bella Italia – italiensk afton påskmeny och kondis-meny. Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55 Vällingby Virr varr) kondis/fika arbetskraftsinvandring charterresande/semester/vägkrogar. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan men skulle lika gärna ha funnits då. Mycket nöje och smaklig måltid! Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt.
Läs mer om Vår tid är nu : Mat människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965