”När jag var liten trodde jag att Gotland var ett annat land, att vi åkte utomlands. Jag minns fortfarande känslan av förväntan och frihet när båten närmade sig Visby hamn. Det är samma känsla än i dag. Vardagen med dess problem och bekymmer lämnas på fastlandet likt en tung ryggsäck.” Följ med kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson till hennes älskade Gotland. Med stämningsfulla bilder, personliga berättelser och en stor portion kärlek får vi uppleva ön som får Ulrikas hjärta att ta ett glädjeskutt varje gång färjan närmar sig hamnen. Ulrikas vistelser på Gotland har lagt grunden till mycket av hennes matintresse och inspirerat henne att dela med sig av sin stora passion – att laga och äta mat som är välbalanserad och nyttig för kropp och själ. Vi får också stifta bekantskap med några av Gotlands många lokala matproducenter och handlare och får veta alla Ulrikas hemliga smultronställen. Boken innehåller en mängd kreativa, spännande recept – allt från somriga frukostar och bufféer, lammgrillning och fiskrätter till perfekta recept för strandpicknicken, förrätter och snacks liksom goda bröd och smarriga desserter, de allra flesta med lågt kolhydratinnehåll. En bok om att äta, njuta och leva på en av vårt lands vackraste platser.
Läs mer om Ulrikas Gotland – äta, njuta, leva