Tämä kaksikielinen kirja (suomi ja englanti) on tarkoitettu oheismateriaaliksi yliopistojen kemian laitetekniikan, prosessitekniikan ja tehdassuunnittelun kursseille. Se soveltuu laajemminkin käytettäväksi kemian- ja prosessitekniikan opetuksessa ja käytännön työssä. Se sisältää muun muassa SI-yksiköt; yksikköjen muuntokertoimia; muuttujien symboleita; dimensiottomat luvut; veden, vesihöyryn, ilman ja kostean ilman aineominaisuuksia; virtausvastuskertoimia sekä lämmönsiirron ja diffuusion laskentamenetelmiä. This bilingual book (Finnish and English) is designed as supplementary material for university courses in chemical engineering, process technology and plant design. It is also suited for other teaching in chemical and process technology as well as practical work. Subject areas covered include the SI unit system, unit conversion factors, quantity symbols, dimensionless numbers, the properties of water, steam, air and humid air, flow friction factors, and methods for the calculation of heat transfer and diffusion.
Relaterade produkter
Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man…
Andra världskriget 1939-1945
Händelserna under kriget skildras sedan detaljerat: i Europa, i Sovjetunionen,…
Mickes söta
Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och matfilosofen Michael…
Mindfulness för alla dagar
Ta till vara varje dag med hjälp av mindfulness. Den…
Hälsa & Folkbildning, Andra Boken
Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde tillsammans med Jane Hansson på…
Den Lilla Sjörövarboken
Den lilla sjörövarboken av den Finlandia Junior nominerade författaren Ville…
Sara – Mazahr Makatemeles liv i 1800-talets Sydafrika och Kalmar
På Södra kyrkogården i Kalmar finns en oansenlig gravsten med…
100 recept utan kött och fisk
Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig…
Baka drömgott med LCHF
Unna dig nybakade frallor, läckra pizzor och ljuvliga tårtor. Här är boken…
Svängkören
Den här antologin innehåller inte mindre än 39 svängiga låtar…
Kemi för frisörer: Nödvändig kunskap för att bli en duktig frisör
Denna bok riktar sig till blivande frisörer inom gymnasieskolan. Men…
Supersoppor
Enkla men variationsrika soppor med basingredienserna grönsaker, spannmål, nötteroch buljong.…
Här tittar vi på fåglar : Sveriges bästa fågellokaler
För första gången på över 25 år finns nu en…
En god morgon : härliga frukostar för en bra start
För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I…