Stockholm för foodisar

Stockholm för foodisar

Det är en krogguide men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio.’ – Jan Gradvall DI Weekend ’Jonas Crambys hyllade Stockholm för foodisar är en alldeles utmärkt julklapp.’ – Femina Stockholm är en stad i förändring. Nästan varje vecka öppnar det en ny vinbar hantverksbageri eller restaurang och stockholmare själva har börjat leva sina liv mer och mer på krogen. Från att ha varit en stad präglad av myndighetsutövande matmoralism och klagande grannar har det uppstått en motrörelse i form av en ny generation uteätare krögare kockar bönder bagare bartendrar mathantverkare och sommelierer. Stockholm för foodisar är en personlig guide till både den nya vågens svenska krogar och till klassikerna. Det är en bok om naturvin vegetariska mellanrätter hårdföra surdegsbagare och både kött- kaffe- och grönsaksaktivister. Det är också en bok om ölhallar sushihak kinarestauranger korv med bröd kanelbullar och längst vilken tunnelbanelinje du bör åka om du vill hitta norra Europas bästa kolgrillade shish kebab. Detta är den sjunde boken i Natur & Kulturs serie av personliga mat- och dryckesguider runtom i världen. Jonas Cramby är författare och matskribent i blanda annat Café Magazine. I åtta år recenserade han Stockholms krogar för Metro och han har tidigare gett ut guideboken Tokyo för foodisar samt sex mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden Texas BBQ Mackor Taco loco Japansk grillning och Korean BBQ. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen. ’Äntligen en sympatisk och väldigt trovärdig guide över Stockholms skönaste uteställen.’ – Niklas Ekstedt ’Tack för en perfekt dejt-bok’ – Klara Doktorow ’…hipsterkänsla innefaktor och mångkultur på ett initierat rappt och roligt vis. (…) helt rätt för sin generation.’ – BTJ

Läs mer om Stockholm för foodisar

Stockholm för foodisar

Resor & Geografi

Hitta Resor & Geografi även hos:





Rulla till toppen