Det gick inte att lägga ifrån sig denna lilla pärla till kokbok. Jag blev totalt trollbunden från första stund.’ Joanna Björkqvist, Bokcirkel.se’Opretentiöst och enkelt beskrivet, men med en kärlek till mat och råvaror som smittar av sig på läsaren och inspirerar.’ Judit, Beas Bokhylla’En perfekt present till den vinintresserade som borde äta mindre kött och socker.’ Lotta, Bokbesatt Vad avgör hur maten och vinet smakar? Hur gör du för att undvika dåliga kombinationer och hur prickar du rätt? I boken lotsar Peter Streijffert dig till smakupplevelser du inte visste fanns. Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen berättar han hur du väljer de bästa vinerna till din favoritmat.Och det handlar inte bara om lyxvin och festmat. Peter visar hur du lätt kan höja smakupplevelsen även på vardagsmaten och enkla viner. Och hur du kan kombinera viner till vegetarisk mat.Härliga och lättlagade recept, som till största delen är vegetariska, varvas med insikter om kombinationerna som fungerar – smakerna du alltid kommer att lyckas med.
Läs mer om Smak : mat och vin – de bästa kombinationerna