Den här boken är en egensinnig kärleksförklaringtill Skåne. Den är ett bra samtal över ett matbord,en reseguide till ett landskap präglat av mat ochmänniskor. Den bjuder på en rad ögonblicksbildersom bildar en rad punkter på en kurva, ur historienin i framtiden. Skåne har starka odlings- ochmattraditioner – betor och pantofflor, äggakakaoch gåsamiddag – men här finns en pågåendedynamik som sätter traditionerna i rörelse.De personer du möter i de här berättelsernaskapar denna rörelse genom att skruva arvet ochladda med nytänk, engagemang och passion. Debjuder till bords, på sig själva och på sin vackrasteplats på jorden: familjen Biärsjö på Hallongården,korvmadammerna Veronica och Maria, Putte påFlinckmans, Martin och Emma på Hörte, Andreasoch Jane på @lantis och egensinnige kreatörenJörgen på Lyran för att bara nämna några.Smaker och dofter, samtal och möten blommar i ett landskap som har personlighet och karisma, vare sig det ärvita sandstränder, böljande fält, tuffa städer eller skogklädda åsar. Det är en bok som bjuder in till såväl landsbygd som till global stad, till dem som lever och verkar här.Författare Elisabet Norin och fotograf Claes Hall, en inflyttad och en infödd skåning, tar läsaren med på en ovanlig och lustfylld läsning runt kända och okända platser. Boken är även en praktisk guide för dig som undrar vad du ska göra och vart du ska åka i Skåne.
Läs mer om Skåne – möten, mat, människor
Hitta Resor & Geografi även hos: