Sill och strömming

Sill och strömming

Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver. Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker här finns kringläsning och kulturhistoria. Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl snaps) och tillbehören (smör ost bröd kryddor). Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns! I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster strömmingsberedning och rökning av böckling.Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS en svensk krogklassiker modernare sillinläggningar skarpsill ansjovis skånsk kryddsill tapas med tillbehör sardiner på nordiskt sätt sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming hel och i flundror med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming böcklingrecept ansjovis Janssons frestelse löjrom och sushi på sill och strömming. Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.

Läs mer om Sill och strömming

Sill och strömming

Övrigt oklassificerat

    Hitta Övrigt oklassificerat även hos:





Rulla till toppen