Sanningen om GI Att GI är ett utmärkt redskap för den som vill tappa några kilon, eller bara må bättre, har väl inte gått någon förbi i dag. När Fredrik Paulún släppte sin första bok i ämnet 1999 banade han väg för den utvecklingen. Men de senaste årens GI-hysteri har också lett till förvirring kring GI-begreppet. Det har till och med gått så långt att många tror att de ”äter GI” när de väljer bort kolhydraterna. I Sanningen om GI reder Fredrik en gång för alla ut begreppen och förklarar vad GI egentligen är, vad som är sant och vad som är myt eller missförstånd. Fredrik har under lång tid följt forskning kring GI, tagit fram recept och program som fungerar samt hjälpt ett stort antal människor till en bättre kost och livsstil. Mat med lågt GI är trots allt det vi mår bäst av och påverkar vikten, koncentrationsförmågan, livslängden, risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och cancer. I den här kompletta guiden presenterar Fredrik den senaste forskningen, förklarar vad GI verkligen är och hur det bör användas. Boken passar såväl de med nyväckt intresse för kost som alla de som drabbats av den stora GI-förvirringen. Här finns flera lättillgängliga teoriavsnitt men även gott om praktiska delar med såväl listor på bra mat som Fredriks egna favoritrecept. Ur innehållet:Så funkar GI Du behöver kolhydraterna Testa din blodsockerbalans GI för viktminskning – lättare än du tror GI för tränande – orka maximalt eller bränna fett? GI för maximal mental kapacitet Mjölk – ett lurigt GI-livsmedel GB – visst kan du äta en liten kaka Är GI en mirakelmetod? Myter kring GI De okända GI-bovarna Så lagar du GI-mat Paulúns bästa GI-recept Fredrik Paulún är Sveriges mest kända författare inom näringslära och skrev sin första bok om GI redan 1999. I dag har hans böcker sålt i över 700 000 exemplar. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näring och hälsa; han skriver regelbundet i olika tidningar och medverkar ofta i tv och radio som expert. Han har även startat sitt eget näringscenter (Paulúns Näringscenter) och utvecklar sina egna livsmedel (Paulúns). På hans välbesökta hemsida www.paulun.se kan du läsa om hans verksamhet.
Relaterade produkter
Genombrottet : Immunterapi och jakten på en bot mot cancer
Kan vårt immunsystem som är utvecklat för att hålla oss…
Handbok för lösningsdetektiver
Genom att uppmuntra läsaren att bli en ’lösningsdetektiv’ ständigt på…
Maktperspektiv på psykisk ohälsa
Begreppet ’psykisk ohälsa’ används ofta slarvigt och det råder ingen…
Neuropsykoterapi : Sex essäer om neuropsykologi medvetande emotion minne
Medvetande är central i psykoterapi hur våra erfarenheter och minnen…
God företagshälsovårdspraxis
Statsrådets förordning om principerna för god företags¬hälsovårdspraxis trädde i kraft…
Kanariefåglarna ryter : din hälsa vår miljö och en ljusnande framtid
Rädslan för miljöfrågor beror på okunskap en rädsla för att…
Mind the risk : den genetiska riskinformationens etik för individ och samhälle
Forskningsprogrammet Mind the risk: Den genetiska riskinformationens etik för individ…
Hjärnan som kunskapskälla : tre delhjärnor i en storhjärna
Naturens evolutionära skapelseprocesser har från 24 miljarder år sedan medverkat till…
Arginin och hälsa
Arginin och hälsa förklarar sambandet mellan stress argininbrist och olika…
Fallet Blända : statens serumtillverkning en skandal och vetenskaplig krishantering
Den svenska bakteriologin representerade under 1900-talets första decennier ett hopp…
Variola & Vaccinia : om massvaccination och folkhälsopolitik vaccinforskning och läkaretik
När några fall av smittkoppor upptäcktes i Malmö 1932 genomfördes…
P. A. Rinaldo : sjukvårdssoldat No 71 och Qvacksalfvare i Jerfsö 1826–94
Denna skrift handlar om Per Andersson född den 20/6 1826…
Barnens ögonblick : undersökningsmetoder och ögonsjukdomar – litet kompendium 2016
Detta är en enkel introduktion till barnögonsjukdomar och boken är…
Vägen till hjärtat : mitt liv som kirurg
»På ena sidan av patienten stod en beduinliknande figur. Bara…