Rädda vår mat – Den goda naturliga

Rädda vår mat – Den goda naturliga

Dagens välfärdssjukdomar kan botas med bra matAtt maten har stor betydelse för vår hälsa fick Lars Wilsson klart för sig när han i början på 1980-talet träffade en läkare som kunde bota sina patienter om han lyckades få dem att förändra sina matvanor. Förhöjda halter av blodfetter, av blodsocker och insulin, för låg halt av det goda HDL-kolesterolet och en rad andra blodsvar indikerar den oreda i ämnesomsättningen som kallas det metabola syndromet. Det kunde botas om man återgick till den mat som människan är anpassad till. Doktorn fick allt fler patienter. Ohälsa i form av övervikt, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, vissa cancrar, demens, depressioner och neurologiska sjukdomar ökade epidemiskt under de följande decennierna. Människan är inte allätare. Vi är skapta för att äta en alldeles speciell mat. ’Lars Wilssons ’Rädda vår mat’ är ett viktigt tillskott för de som vill ta ansvar för sin egen hälsa, för läkare en utmaning att betrakta den traditionella skolmedicinen utifrån nya rön och insikter, och en chans för livsmedelsproducenterna att reagera på en ny efterfrågan.’ Robert Schönauer, Medicinsk Access nr. 8/9 2009 Författaren Lars Wilsson: Det har hänt mycket sedan 2006 när min förra bok Naturlig Mat kom ut. Budskapet från förra boken har fått en allt starkare vetenskaplig grund. Som biolog föddes jag enligt min mening vid rätt tid under mänsklighetens historia. När jag var färdig med grundutbildningen i Uppsala 1955 hade DNA-molekylen just beskrivits och sedan följde den ena revolutionerande upptäckten efter den andra.

Läs mer om Rädda vår mat – Den goda naturliga

Rädda vår mat – Den goda naturliga

Naturvetenskap & teknik

    Hitta Naturvetenskap & teknik även hos:





Rulla till toppen