Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier nazistanklagelser och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.
Läs mer om Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk