Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna. Läs mer Utmärkande drag – Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista – Illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen Serveringsarbetet består av två viktiga delar: teknisk kunskap om arbetet i matsalen och att kunna läsa gästen. Praktisk gastronomi – servera på restaurang handlar bland annat om mötet med gästen, matsalens organisation och dess utrustning, om uppdukning, serveringsmetoder och försäljningsteknik. Måltidstillfällen, restaurangens miljö och festvåningsarbete tas också upp Om författarna Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning, drycker och barteknik vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är gastronomiutbildad i Sverige, Tyskland, Hong Kong och England och är vid sidan av undervisningen också verksam som mat- och dryckesskribent. Miriam Bagner-Jensmar är serveringslärare och grundutbildad i London där hon även arbetat inom restaurang. Hon är examinerad från Grythyttans restauranghögskola med servering som specialämne. Vid sidan av läraryrket driver hon en cateringfirma.
Läs mer om Praktisk gastronomi Servera på restaurang
Hitta oklassificerat även hos: