Är det möjligt att äta god näringsrik och klimatsmart mat en hel familj för endast 300 kronor i veckan? Svaret är ja! Och den som följer Hanna Olvenmarks populära koncept behöver knappt ens aktivera hjärncellerna för att lyckas. I Portionen under tian: 300-kronorsveckorna har Hanna komponerat tolv inspirerande veckomenyer – en för varje månad på året – där säsongens råvaror går igen i recepten. Varje vecka har en inköpslista så att du kan handla för hela veckan på ett enda besök i affären. En gång i veckan blir det storkok för matlådor eller för att kunna göra söndagen till vilodag. Recepten i boken är enkla och går givetvis lika bra att laga utan att följa veckoplanerna. Bläddra bara förbi inköpslistorna och välj och vraka mellan över 70 rätter som majscarbonara rökig morotspizza grönkålscrêpes eller varför inte den enkla linssoppan som är klar på endast 20 minuter? Varje recept är dessutom beräknat så att utsläppen per portion inte överstiger de gränser som är satta för att vi ska nå målet på max 15 graders uppvärmning. Smart va? Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 30 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i nästa bok blev fler 300-kronorsveckor det självklara svaret.
Läs mer om Portionen under tian: 300-kronorsveckorna
Hitta Portionen under tian: 300-kronorsveckorna även hos: