Såväl vegetarianer som icke-vegetarianer har tagit Yotam Ottolenghis kokkonst till sina hjärtan. Hans sätt att ta sig an och laga grönsaker har förändrat den vegetariska matlagningen i grunden och hans originella sätt att krydda och blanda smaker har inspirerat människor över hela världen. I dag ser man spår av Yotams karakteristiska kokkonst överallt – i såväl mattidningar och kokböcker som på restauranger och i färdiga matkassar. Yotam Ottolenghis första vegetariska kokbok, Plenty: vegetariska favoriter , är i dag en näst intill kultförklarad kokbok. Plenty more: 150 nya gröna recept är, som namnet antyder, en uppföljare till Plenty . Sett till antal sidor och recept erbjuder Plenty more på mer än sin föregångare. I Plenty More är kapitlen indelade efter olika tillagningstekniker, som till exempel kokt, ångat, grillat, brässerat och ugnsbakat. Här bjuds på saffrans-, dadel- och mandelris; risotto med brysselkål; sötsur och het svampsoppa; iransk pasta; långkokade kikärtor med pocherade ägg på rostat bröd; sötsur purjolök med getost och korinter; ungsstekt rödlök med valnötssalsa; filmjölkspanerad okra med tomat- och brödsås; ostgratinerad auberginkaka; mandelkakor med svarta vinbär och citronglasyr m.m. m.m. Yotam Ottolenghi är född och uppväxt i Israel, men bor sedan många år i London och har etablerat sig som en av de mest spännande nya kockarna i England i dag. Medelhavskökets traditioner är tydliga i hans matlagning – där arven från öst och väst blandas. Yotams rätter är originella, vackra och innovativa. Han lockar fram fantastiska smaker och skapar spännande smakkombinationer. Med över en miljon sålda böcker är han känd i hela världen. Yotam är inte själv vegetarian, men anses allmänt ha tagit vegetarisk mat till en ny nivå.
Hitta oklassificerat även hos: