Pasta på italienska : 12 regioner 20 pastasorter 45 recept

Pasta på italienska : 12 regioner 20 pastasorter 45 recept

Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färskpasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga utan om att de redan ägnat generationer åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna. Den här boken handlar om pasta. Riktig italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand. Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Vi får lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras. Dessutom delar x italienska pastakockar med sig av sina bästa recept anpassade för regionens typiska pastasorter. För det finns egentligen ingenting som heter italiensk pasta däremot finns det lombardisk siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma nämnaren är att den alltid är godast. Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan Expressen White Paper och Restaurangvärlden. Hon pratar italienska och älskar gnocchi mozzarella och lambrusco.

Läs mer om Pasta på italienska : 12 regioner 20 pastasorter 45 recept

Pasta på italienska : 12 regioner 20 pastasorter 45 recept

Övrigt oklassificerat

    Hitta Övrigt oklassificerat även hos:





Rulla till toppen