ALLT DU BEHÖVER VETA OM OST OCH LITE TILLVi svenskar älskar ost. Men vad ska man välja när valen i ostdisken är många och den gamla vanliga osten har fått duga alldeles för länge? Här är boken såväl för dig som betraktar dig som en riktig ostnörd, som för dig som ser ost som ett trevligt pålägg på frukostmackan men söker inspiration till nya spännande ostupptäckter.Osten, ett av våra äldsta och mest populära livsmedel, skildras här ur ett svenskt perspektiv och du får lära känna osten historiskt med rolig kuriosa. Du får veta bakgrunden till några av våra mest älskade ostar såsom Herrgård, Präst och Grevé, men du ges även tips på en hel del fräscha nykomlingar. Du får reda på hur tillverkningen går till i Sveriges ysterier, men också lite om egen osttillverkning hemma i köket. Förutom handfast vägledning bland alla ostar i butikernas ostdiskar får du även praktiska tips om hur du bedömer ostens kvalitet samt hur du hanterar osten när du väl kommit hem så att den kommer till sin fulla rätt och håller fräschören länge. Boken hjälper dig också att hitta några av de bästa ställena runtom i Sverige där du kan handla din nya favoritost.Dessutom kan du bland annat läsa om osten som universalmedel, hur ordet ost egentligen kom till samt kul fakta om ostvanor i andra länder. Visste du till exempel att det i Frankrike är lika naturligt att ta sig en ost på maten, som det är för oss svenskar att dricka kaffe på maten? En hel del läckra recept med ost finns även med, och mycket mer. Smaklig läsning!OM FÖRFATTARENOstälskaren Anne Nilsson har stor erfarenhet av skrivaryrket, både som journalist och skribent. Osten har alltid stått högt i kurs hos henne när det gäller de kulinariska fröjderna. Ost är ju så väldigt gott! Anne har förutom boken Ost gett ut tre andra böcker på Grenadine Bokförlag. Det är omtyckta böcker om favoritdrycken kaffe: Svensk kaffebok (2007), En handbok kaffe (2009) och Kaffe (2010). Boken Kaffe ingår i samma serie som denna bok. Vid sidan av ost- och kaffeskrivandet erbjuder Anne framför allt företag hjälp med att kommunicera och skriva begripliga texter om deras miljö- och etikarbete.
Relaterade produkter
Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man…
Andra världskriget 1939-1945
Händelserna under kriget skildras sedan detaljerat: i Europa, i Sovjetunionen,…
Mickes söta
Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och matfilosofen Michael…
Mindfulness för alla dagar
Ta till vara varje dag med hjälp av mindfulness. Den…
Hälsa & Folkbildning, Andra Boken
Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde tillsammans med Jane Hansson på…
Den Lilla Sjörövarboken
Den lilla sjörövarboken av den Finlandia Junior nominerade författaren Ville…
Sara – Mazahr Makatemeles liv i 1800-talets Sydafrika och Kalmar
På Södra kyrkogården i Kalmar finns en oansenlig gravsten med…
100 recept utan kött och fisk
Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig…
Baka drömgott med LCHF
Unna dig nybakade frallor, läckra pizzor och ljuvliga tårtor. Här är boken…
Svängkören
Den här antologin innehåller inte mindre än 39 svängiga låtar…
Kemi för frisörer: Nödvändig kunskap för att bli en duktig frisör
Denna bok riktar sig till blivande frisörer inom gymnasieskolan. Men…
Supersoppor
Enkla men variationsrika soppor med basingredienserna grönsaker, spannmål, nötteroch buljong.…
Här tittar vi på fåglar : Sveriges bästa fågellokaler
För första gången på över 25 år finns nu en…
En god morgon : härliga frukostar för en bra start
För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I…