I Château vadå avslöjade Mats-Eric Nilsson hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Nu kommer den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin om industrivinets raka motsats. Här finns allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödiga tillsatser: rött vitt rosé bubbel och orange! Visste du att den första årgången gjordes redan för 8000 år sedan? Tillsammans med fotografen Lena Granefelt får vi följa med till ett av de hetaste naturvinsområdena sydfranska Languedoc och även möta många eldsjälar från andra delar av denna spännande vinvärld. För alla som blivit nyfikna på detta småskaligt framställda vin är detta den första riktiga guiden på svenska. Var kan man hitta det? Hur smakar det egentligen? Vad är ett rimligt pris att betala för en flaska? Och stämmer det att man blir mindre bakis? Boken som är full av kloka tips och roliga fakta innehåller även en unik förteckning över mer än 900 naturvinsproducenter.
Läs mer om Nyfiken på naturvin
Hitta Djur & Natur även hos: