Magnus Nilsson, en av världens mest hyllade kockar, har under flera års tid varit på upptäcktsfärd i Norden, något som har lett till denna unika samling recept. Han har undersökt råvaror, tillagningssätt, mattraditioner och måltidskultur. Men framför allt har han valt ut och samlat de mest typiska recepten från varje nordiskt land.Med Magnus som ciceron kan du alltså nu utforska hela det nordiska köket. Här finns mat från Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island, samt även Färöarna och Grönland. Med över 700 recept finns alla klassiska rätter representerade – samt ett antal ganska oväntade.Boken är sinnrikt organiserad efter råvaror, vilket innebär att det är lätt att välja mellan rätter. Detta lyfter fram det som förenar de olika länderna – men pekar också på spännande skillnader. Förutom recept på maträtter finns här också bröd, bakverk och drycker. Detta är den största och mest omfattande kokbok om det nordiska köket som någonsin har getts ut och en guldgruva för den som är intresserad av nordisk mathistoria och nutida matkultur. Boken har av recensenter redan utnämnts till en klassiker.
Relaterade produkter
Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man…
Andra världskriget 1939-1945
Händelserna under kriget skildras sedan detaljerat: i Europa, i Sovjetunionen,…
Mickes söta
Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och matfilosofen Michael…
Mindfulness för alla dagar
Ta till vara varje dag med hjälp av mindfulness. Den…
Hälsa & Folkbildning, Andra Boken
Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde tillsammans med Jane Hansson på…
Den Lilla Sjörövarboken
Den lilla sjörövarboken av den Finlandia Junior nominerade författaren Ville…
Sara – Mazahr Makatemeles liv i 1800-talets Sydafrika och Kalmar
På Södra kyrkogården i Kalmar finns en oansenlig gravsten med…
100 recept utan kött och fisk
Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig…
Baka drömgott med LCHF
Unna dig nybakade frallor, läckra pizzor och ljuvliga tårtor. Här är boken…
Svängkören
Den här antologin innehåller inte mindre än 39 svängiga låtar…
Kemi för frisörer: Nödvändig kunskap för att bli en duktig frisör
Denna bok riktar sig till blivande frisörer inom gymnasieskolan. Men…
Supersoppor
Enkla men variationsrika soppor med basingredienserna grönsaker, spannmål, nötteroch buljong.…
Här tittar vi på fåglar : Sveriges bästa fågellokaler
För första gången på över 25 år finns nu en…
En god morgon : härliga frukostar för en bra start
För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I…