Intresset för mat och hälsa är glädjande stort! Syftet med den här boken är att den ska ge både baskunskap och information om nya rön inom området samt fungera som en uppslagsbok för alla som är intresserade. Boken innehåller den klassiska näringsläran; energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som livsmedelskunskap, nutritionsstatus och kosttillskott. Den här tredje upplagan är anpassad till de senaste nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012) och uppdaterad med aktuell forskning om näringsämnen, livsmedel och hela koster samt deras betydelse för övervikt, hjärt-kärlsjukdom, diabetes, cancer och osteoporos. Här beskrivs också matens betydelse för uppkomst och behandling av livsmedelsöverkänslighet samt hur olika vegetariska koster kan vara sammansatta och deras betydelse för hälsan. Nytt är också att boken är digital. Praktiskt innebär det att den kan läsas på läs- eller surfplatta, att det finns digitalt extramaterial exempelvis kring risker med mat, samt att det finns kapitelsammanfattningar, övningar, deltester och ett sluttest. Näring och hälsa vänder sig till alla som i sin utbildning eller yrkesutövning behöver kunskap om matens och näringsämnenas hälsomässiga betydelse. Även de som för sitt eget välbefinnande är intresserade kan ha glädje av boken.
Relaterade produkter
Genombrottet : Immunterapi och jakten på en bot mot cancer
Kan vårt immunsystem som är utvecklat för att hålla oss…
Handbok för lösningsdetektiver
Genom att uppmuntra läsaren att bli en ’lösningsdetektiv’ ständigt på…
Maktperspektiv på psykisk ohälsa
Begreppet ’psykisk ohälsa’ används ofta slarvigt och det råder ingen…
Neuropsykoterapi : Sex essäer om neuropsykologi medvetande emotion minne
Medvetande är central i psykoterapi hur våra erfarenheter och minnen…
God företagshälsovårdspraxis
Statsrådets förordning om principerna för god företags¬hälsovårdspraxis trädde i kraft…
Kanariefåglarna ryter : din hälsa vår miljö och en ljusnande framtid
Rädslan för miljöfrågor beror på okunskap en rädsla för att…
Mind the risk : den genetiska riskinformationens etik för individ och samhälle
Forskningsprogrammet Mind the risk: Den genetiska riskinformationens etik för individ…
Hjärnan som kunskapskälla : tre delhjärnor i en storhjärna
Naturens evolutionära skapelseprocesser har från 24 miljarder år sedan medverkat till…
Arginin och hälsa
Arginin och hälsa förklarar sambandet mellan stress argininbrist och olika…
Fallet Blända : statens serumtillverkning en skandal och vetenskaplig krishantering
Den svenska bakteriologin representerade under 1900-talets första decennier ett hopp…
Variola & Vaccinia : om massvaccination och folkhälsopolitik vaccinforskning och läkaretik
När några fall av smittkoppor upptäcktes i Malmö 1932 genomfördes…
P. A. Rinaldo : sjukvårdssoldat No 71 och Qvacksalfvare i Jerfsö 1826–94
Denna skrift handlar om Per Andersson född den 20/6 1826…
Barnens ögonblick : undersökningsmetoder och ögonsjukdomar – litet kompendium 2016
Detta är en enkel introduktion till barnögonsjukdomar och boken är…
Vägen till hjärtat : mitt liv som kirurg
»På ena sidan av patienten stod en beduinliknande figur. Bara…