Varje dag släpps en ny kokbok i Sverige. Men precis som matrecepten behöver genren förnyas, lyfta fram nya smaker. Staffan Bengtsson och Pia Staël von Holstein gör här ett sådant försök att bryta ny mark. Boken kallar de ”matbok” och förutom de obligatoriska recepten bjuder författarna på underhållande nedslag i deras österlenska landskap kryddat med färgstark kulturhistoria om formgivning och matlagning. Egna texter, egna foton, egna teckningar – resultatet har blivit en högst personlig och överraskande frispråkig skröna om kokekonst och kärlek.Ur bokens förord”Den här boken (så hoppas vi helhjärtat) sjunger snarare enkelhetens än krånglighetens lov. Ärligt och gott, så vill vi ha det på bordet. Modern husmanskost med en och annan raffinerad twist. Som att inte glömma spiskummin i köttbullarna eller att spara vattnet du kokte jordärtskockorna i till pastakoket. Vackert skall det vara när vi dukar. Tidiga 1800-tals tallrikar med blå-vit dekor får glänsa porslinsvita i skimret av levande ljus. Och öl och vin smakar bäst i 1800-talets lätta sodaglas fyndade på auktion…”Författarparet är:Staffan BengtssonTv-producent (K-märkt, Bästa formen, K Special) ochförfattare och föreläsarePia Stael von HolsteinAntikexpert (Antikrundan, svt), värderingsmanoch föreläsare
Läs mer om Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, mat och andra frestelser
Hitta oklassificerat även hos: