Grönare än vanligt! I hela mitt liv har jag älskat att laga och äta god mat. Jag har massvis med kunskap om bra och dålig mat, men tycker ändå att det kan vara svårt att alltid välja rätt. Ibland slänger jag i mig en hamburgare och en cola i all hast och ibland däckar jag i soffan med öl och chips. I huvudet snurrar frågor om alternativ. Närodlat, ekologiskt, giftfritt, hormonfritt, färgfritt, sockerfritt, glutenfritt, laktosfritt etc. Listan kan göras oändlig. Jag har valt att ha ett fåtal principer som är viktiga för mig. Om jag äter kött vill jag veta var det kommer ifrån. Jag äter inte hormonstinn, massproducerad fågel och jag undviker odlad lax. Därför blir det som tidigare varit tillbehör grönsakerna allt viktigare för mig. Att ta en promenad till skogsbacken för att nypa de första späda nässlorna och sedan koka en ljuvlig soppa. Att sedan få avnjuta den på verandan medan fåglarna kvittrar. Då känns det lätt att leva och välja det som både kropp och själ mår bra av. I den här boken har jag samlat en mängd recept där det gröna dominerar. Jag vill visa att det finns många alternativ till de traditionella tunga kötträtterna. Jag vill inspirera dig till ett grönare liv än vanligt. Per Morberg Per Morberg är skådespelaren och kocken som bjuder oss på matlagning utöver det vanliga. Det är passionerat, spontant och fyllt av känslor, färger och smaker. Vi har sett honom både i Sveriges Mästerkock och i Vad blir det för mat? där han briljerar med sin humor, sin kokkonst och sin starka personlighet. I svenska hem finns i dagsläget över en miljon kokböcker av Per Morberg. Och nu ska han lära oss att laga grönt!
Läs mer om Morberg : så gott som grön