När Paolo Montanari lämnade hemstaden Fano i regionen Marche på den italienska östkusten och startade restaurang Capri i Stockholm på 1960-talet tog han med sig en hel värld av smaker. I dag för hans dotter Natalie Montanari arvet vidare och hennes Montanaris italienska mat är mer än en kokbok. Här får läsaren följa med Natalie Montanari och hennes familj tillbaka till rötterna i deras del av Italien. Vi möter små lokala producenter som gör maten på samma sätt som den alltid har gjorts, utan anpassning till trender och moderna metoder. I boken bjuds läsaren på enkla, genuina och framför allt fantastiskt goda recept från regionen, precis som de serverades hemma hos farmor på den obligatoriska söndagslunchen klockan ett. I Marche ofta kallat det nya Toscana ryms kort sagt det bästa av den italienska maten. Från fisk- och skaldjursrätter, som helst sköljs ner med ett glas vino frizzante i skuggan längs en strandpromenad, till smakrika ostar, charkuterier och så förstås fantastiska pastarätter. I havet utanför fiskas marina läckerheter och uppifrån kullarna får man tryffel, karljohansvamp och vilt. Natalie Montanari är krögare och driver den mycket populära restaurangen Trattoria Montanari i Stockholm. Där är arbetsspråket italienska och stor möda läggs på att ta genuina italienska råvaror och landets matlagning till Sverige.
Läs mer om Montanaris italienska mat