Mitt nära kök utnämnd till Årets kokbok! Måltidsakademien i Grythyttan har gett sin årliga utmärkelse i kategorin á la carte till Henrik Norströms nya bok ’Mitt nära kök’. Henrik Norström, som bland annat driver stjärnkrogen LUX i Stockholm fokuserar i boken på matlagning med närproducerade råvaror. Juryns motivering lyder: ’En strålande bok av en kock som hämtar råvarorna ur det svenska skafferiet, i en berättelse om eldsjälsproducenter, lantliv och god, god mat.’ Välkommen in i mitt nära kök! Vid spisen star stjärnkocken Henrik Norström, som driver restaurangerna Lux Stockholm, Bro Hof Lux och nya havsgrillen B.A.R. Henrik lagar modern mat med svenska smaker av närproducerade färska råvaror – allt efter säsong. Henrik bjuder på en mängd inspirerande recept till nya spännande smakupplevelser. Du får praktiska råd och tips som gör det lättare att lyckas i köket. Du möter också några av landets mest hängivna och kvalitetsmedvetna odlare, fiskare och uppfödare. Det gör Mitt nära kök till mer än vanlig kokbok.
Hitta oklassificerat även hos: