Mitt nära kök utnämnd till Årets kokbok! Måltidsakademien i Grythyttan har gett sin årliga utmärkelse i kategorin á la carte till Henrik Norströms nya bok ’Mitt nära kök’. Henrik Norström, som bland annat driver stjärnkrogen LUX i Stockholm fokuserar i boken på matlagning med närproducerade råvaror. Juryns motivering lyder: ’En strålande bok av en kock som hämtar råvarorna ur det svenska skafferiet, i en berättelse om eldsjälsproducenter, lantliv och god, god mat.’ Välkommen in i mitt nära kök! Vid spisen star stjärnkocken Henrik Norström, som driver restaurangerna Lux Stockholm, Bro Hof Lux och nya havsgrillen B.A.R. Henrik lagar modern mat med svenska smaker av närproducerade färska råvaror – allt efter säsong. Henrik bjuder på en mängd inspirerande recept till nya spännande smakupplevelser. Du får praktiska råd och tips som gör det lättare att lyckas i köket. Du möter också några av landets mest hängivna och kvalitetsmedvetna odlare, fiskare och uppfödare. Det gör Mitt nära kök till mer än vanlig kokbok.
Relaterade produkter
Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man…
Andra världskriget 1939-1945
Händelserna under kriget skildras sedan detaljerat: i Europa, i Sovjetunionen,…
Mickes söta
Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och matfilosofen Michael…
Mindfulness för alla dagar
Ta till vara varje dag med hjälp av mindfulness. Den…
Hälsa & Folkbildning, Andra Boken
Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde tillsammans med Jane Hansson på…
Den Lilla Sjörövarboken
Den lilla sjörövarboken av den Finlandia Junior nominerade författaren Ville…
Sara – Mazahr Makatemeles liv i 1800-talets Sydafrika och Kalmar
På Södra kyrkogården i Kalmar finns en oansenlig gravsten med…
100 recept utan kött och fisk
Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig…
Baka drömgott med LCHF
Unna dig nybakade frallor, läckra pizzor och ljuvliga tårtor. Här är boken…
Svängkören
Den här antologin innehåller inte mindre än 39 svängiga låtar…
Kemi för frisörer: Nödvändig kunskap för att bli en duktig frisör
Denna bok riktar sig till blivande frisörer inom gymnasieskolan. Men…
Supersoppor
Enkla men variationsrika soppor med basingredienserna grönsaker, spannmål, nötteroch buljong.…
Här tittar vi på fåglar : Sveriges bästa fågellokaler
För första gången på över 25 år finns nu en…
En god morgon : härliga frukostar för en bra start
För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I…