Middag med Mandela : möten minnen & recept

Middag med Mandela : möten minnen & recept

Maten spelar en central roll för både människa och samhälle och är så mycket mer än bara mat; den är identitet kultur och gemenskap. I den här boken bjuder Tove Lifvendahl in läsaren till ett antal personliga och unika möten som på olika sätt har maten som utgångspunkt.    Hon berättar om ett oförglömligt möte och middag med Nelson Mandela. Vidare spisar hon sallad med Göran Persson hummus med Michael Bindefeld schnitzel med Lena Andersson torsk med Leif Mannerström och tapas med Maria Borelius. Vad har mat betytt och betyder för dem? Kött eller vegetariskt? Mat som kultur och matkultur   I hennes eget liv har maten en central betydelse. I boken varvas barndoms(mat)minnen med ett axplock ur hennes personliga receptsamling. Tove Lifvendahl tar oss med ut i svampskogen till bakstugan skolmatsalen Indien och till Gotland och berättar vad som inspirerat och inspirerar henne i köket. Förrätter varmrätter efterrätter bröd och småkakor 50 läckra recept bjuder till bords i både vardag och fest.   Vi bjuds på norrländska glödhoppor fantasifulla tårtor kubanskt fläsk och småkakor i mängder med mera med mera    

Läs mer om Middag med Mandela : möten minnen & recept

Middag med Mandela : möten minnen & recept

Övrigt oklassificerat

Hitta Övrigt oklassificerat även hos:





Rulla till toppen