Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver – sill och strömming – som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps) och tillbehören (smör ost bröd och kryddor). I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster strömmingsberedning och rökning av böckling. Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS en svensk krogklassiker modernare sillinläggningar skarpsill ansjovis skånsk kryddsill tapas med tillbehör sardiner på nordiskt sätt sillsallad och Mannerströmmingar – minst 10 recept på stekt och halstrad strömming hel och i flundror med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming böcklingrecept ansjovis Janssons frestelse löjrom och sushi på sill och strömming. Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Läs mer om Mannerströms sill & strömming