Frederik Zäll lanserar ett nytt koncept: e-kokbokssinglar. Små fina receptböcker som passar perfekt för din iPad eller smartphone. Varje bok innehåller ca 10-20 recept på ett särskilt tema. Förutom recepten får du en köksskola som gör det enkelt för dig att komma igång. OM BOKEN Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenal tillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som i dag används i kök världen över. Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för att visa på långkokets många fördelar – maträtter som är hälsosamma, smakrika och framförallt enkla att lyckas med. Bokens färgsprakande och delikata recept hämtar inspiration från matkulturer runt om i världen, däribland den svenska. I serien Lyxlagat: Lergrytor och långkok finner du receptböcker om fågel, fisk, fläsk, nöt, lamm och vilt samt soppor och vegetariskt. OM FÖRFATTAREN Frederik Zäll har skrivit ett antal matböcker, bland annat Lyxlagat i Lergryta som blev nominerad i World Cookbook Awards. Han är författaren bakom bokserien Lyxlagat, som inleddes med Lyxlagat Hemma år 2009. Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen Allt om mat (blogg.alltommat.se/lyxlagat). Sedan 2013 ses Frederik även som programledare för Överraskningen i SVT Barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon skivor sålda.
Läs mer om Lyxlagat: Lergrytor och långkok – Fågel