Varför kan viss mat orsaka cancer? Vad gör trenddieterna med våra kroppar? Vilka kemiska reaktioner äger rum i kroppen när du äter? Är antioxidanter verkligen så bra som de verkar?Få ämnen tilldrar sig så stort intresse som vad vi äter. Nya diet- och bantningskurer utlovas så gott som dagligen på löpsedlarna. Men hur ser egentligen kunskapen ut om kroppens sätt att tillgodogöra sig livsmedel? Livsmedelsmagi handlar om det som händer i våra kroppar när vi äter olika typer av mat. Med ett levande språk och glimten i ögat utforskar Anders Schultz vetenskapen bakom det vi tror att vi vet om mat. Han undersöker de senaste rönen om allt från dieter till vitaminer och cancerogena födoämnen, och ger en lättbegriplig och samtidigt underhållande bild av det som händer när vår kropp tar hand om maten vi äter.Med 30 innovativa recept från stjärnkocken Pontus Frithiof.
Relaterade produkter
Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man…
Andra världskriget 1939-1945
Händelserna under kriget skildras sedan detaljerat: i Europa, i Sovjetunionen,…
Mickes söta
Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och matfilosofen Michael…
Mindfulness för alla dagar
Ta till vara varje dag med hjälp av mindfulness. Den…
Den Lilla Sjörövarboken
Den lilla sjörövarboken av den Finlandia Junior nominerade författaren Ville…
Hälsa & Folkbildning, Andra Boken
Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde tillsammans med Jane Hansson på…
Sara – Mazahr Makatemeles liv i 1800-talets Sydafrika och Kalmar
På Södra kyrkogården i Kalmar finns en oansenlig gravsten med…
100 recept utan kött och fisk
Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig…
Baka drömgott med LCHF
Unna dig nybakade frallor, läckra pizzor och ljuvliga tårtor. Här är boken…
Svängkören
Den här antologin innehåller inte mindre än 39 svängiga låtar…
Kemi för frisörer: Nödvändig kunskap för att bli en duktig frisör
Denna bok riktar sig till blivande frisörer inom gymnasieskolan. Men…
Supersoppor
Enkla men variationsrika soppor med basingredienserna grönsaker, spannmål, nötteroch buljong.…
Här tittar vi på fåglar : Sveriges bästa fågellokaler
För första gången på över 25 år finns nu en…
En god morgon : härliga frukostar för en bra start
För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I…