Mycket läcker layout och utsökta matfoton… Vem som helst kan laga de inspirerande rätterna.’ Bibliotekstjänst, Eeva-Stiina Sundén Sommarens alla smaker! Svalkande saft, färska bär och primörer, kryddor från landet, grillat kött, nyfångade kräftor… Det är något speciellt med sommarens smaker – vare sig det är på en picknick i gräset, en lunch på stranden, en fika i skuggan, eller en grillkväll med familj och vänner.Fullspäckad med ca 200 härliga recept för sommarens alla dagar och måltider. Med såväl klassiska recept som nya inspirerande rätter. – Frukost: frögranola, kokosgröt, aprikosmarmelad, dinkelfrallor, energismoothie, bananpannkakor…- Lunch: pajer, sallader, kalla soppor, lax med örtmangold, örtblinier med gräddfil och rom…- Middag: aubergine och halloumiburgare, grillad makrill med potatissallad, grillad brieost med fruksalsa…- Dessert: blåbärsswiss, melonsorbet med mynta…- Fika: fläderblomssaft, fruntimmerstårtor, rulltårtor, päronmakroner, lavendelcupcakes…- Bröd: dill- och vitlöksbaguetter, havtornsbröd, foccacia med rödlök & fänkål, lavendelfrallor, surdegsbröd…- Mackor: kalkonwrap, pärontoast, jordgubbsbruchetta… Dessutom finns det recept till midsommar och kräftskivan, t.ex. hemmagjord sill och Västerbottenpaj. ÅSA SWANBERG och MALOU HOLM gör tidningen BAKA och har gjort flera kok och bakböcker tillsammans, bland annat Sweet dreams, Smaker från Saltå Kvarn, Året runt med Saltå Kvarn och Vinterns goda.
Läs mer om Lättlagad sommarmat för sköna dagar