Att äta kräftor är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Förr hörde kräftätandet alltid ihop med fest och augusti, men numera finns kräftor tillgängliga i mataffärer året om, priset är överkomligt och vi har även börjat använda kräftor som ingrediens i matlagningen. I Kräftboken får du både läsa om kräftor och prova på en mängd recept: recept på lag att koka kräftorna i, recept på goda tillbehör på kräftskivan, recept på året-runt-rätter med kräftor som ingrediens, t ex Kräftsoppa, Crêpes med kräftfyllning, Cajunkräftor m m. Receptbredden är stor. Bagaren Erika Kajhed har bidragit med recept på dillknäcke och surdegsbaguette.Här finns självklart också ett avsnitt om snaps och snapsvisor, liksom lite om öl, vin och annat lämpligt att dricka till. I boken finns garanterat någonting som frestar både barn och vuxna.ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin, samt Glöggboken i samma serie. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Läs mer om Kräftboken : recept, tillbehör och historia