Faktabok för att driva egen verksamhet Faktaboken är speciellt framtagen för dig, som är eller vill bli yrkesverksam med att erbjuda kostråd till olika grupper, och som vill driva eget företag. De yrkesgrupper inom området kost och hälsa, som kommer att kunna använda sig av handboken, är exempelvis kostrådgivare, dietister, kostekonomer, nutritionister, kostkonsulter och livsstilsrådgivare. I första hand riktar sig handboken till dig som planerar att starta egen verksamhet inom området. Boken vänder sig även till dig, som drivit ditt företag under en tid, men vill utvecklas som egenföretagare och kostrådgivare. I handboken får du veta det du behöver för att komma igång och bli verksam som kostrådgivare och egenföretagare. Faktaboken består av tre olika delar som tar upp viktiga områden som du som egenföretagare och kostrådgivare bör känna till. Första delen av boken är en teoridel inom näringslära. Det andra avsnittet innefattar praktiska delar, där du får handgripliga tips som är användbara för dig som ska ge kostråd. Den tredje och sista delen handlar om hur du kommer igång och blir verksam som egenföretagare. Du får konkreta råd och vägledning till allt du behöver veta för att komma igång som egenföretagare. Avsnitten är uppbyggda så att du kan läsa dem som fristående avsnitt. Du kan gå in och läsa just det som är intressant för dig och som du har ett behov av att känna till. Författarna till handboken har en gedigen erfarenhet och är alla verksamma inom området med de expertkunskaper som krävs. De har även en lång erfarenhet av att utbilda och ge vägledning till olika yrkesgrupper som ska vara verksamma som rådgivare inom området kost och hälsa. Berit Bergklint, Kostekonom (Fil.mag) Jannette Grahn Vera, leg. Dietist (Fil.kand) Kristine Arhage, leg. Dietist (Med.mag) Maria Åhman Persson, Nutritionist och hälsopedagog (MSc)
Läs mer om Kostrådgivarens handbok : faktabok för att driva egen verksamhet