Junk food vego är ännu en ljuvlig bok av författarna till Ta tillvara och Rötter & knölar. Här bjuder de på det vi vanligen kallar skräpmat, snabbmat eller street food. Sina benämningar till trots är maten i den här boken dock varken dålig eller särskilt snabb, Amanda Hellberg och Eveline Johnsson har angripit junket med lika mycket kärlek som de tar sig an övrig mat. De har sin vana trogen använt fina, lokala råvaror och tillagat maten från grunden:Vi tycker det är spännande att utforska det svenska skafferiet, att undersöka vad som kan odlas här, och sedan använda det på nya sätt. Man skulle kunna säga att skräpmaten på senare år liksom har flyttat in, gjort sig hemmastadd, bytt skepnad och numer presenterar sig som den nya husmanskosten. Testa till exempel bruna bönor i chilin eller burgaren, rotsaker på pizzan eller i tacofärsen, och sno ihop en rotfruktskimchi! Här bjuds även surdegspizza med spännande fyllningar, hemmagjorda pannkakor och pajer med färsk frukt och fina bär och mycket, mycket mer.
Relaterade produkter
Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man…
Andra världskriget 1939-1945
Händelserna under kriget skildras sedan detaljerat: i Europa, i Sovjetunionen,…
Mickes söta
Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och matfilosofen Michael…
Mindfulness för alla dagar
Ta till vara varje dag med hjälp av mindfulness. Den…
Den Lilla Sjörövarboken
Den lilla sjörövarboken av den Finlandia Junior nominerade författaren Ville…
Hälsa & Folkbildning, Andra Boken
Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde tillsammans med Jane Hansson på…
Sara – Mazahr Makatemeles liv i 1800-talets Sydafrika och Kalmar
På Södra kyrkogården i Kalmar finns en oansenlig gravsten med…
100 recept utan kött och fisk
Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig…
Baka drömgott med LCHF
Unna dig nybakade frallor, läckra pizzor och ljuvliga tårtor. Här är boken…
Svängkören
Den här antologin innehåller inte mindre än 39 svängiga låtar…
Kemi för frisörer: Nödvändig kunskap för att bli en duktig frisör
Denna bok riktar sig till blivande frisörer inom gymnasieskolan. Men…
Supersoppor
Enkla men variationsrika soppor med basingredienserna grönsaker, spannmål, nötteroch buljong.…
Här tittar vi på fåglar : Sveriges bästa fågellokaler
För första gången på över 25 år finns nu en…
En god morgon : härliga frukostar för en bra start
För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I…