Jordgubbsboken

Jordgubbsboken

I Sverige skördas cirka 20 000 ton jordgubbar varje år och cirka 4-5 liter per person konsumeras och bäret är omåttligt populärt Jordgubbsboken innehåller dess historia, hur jordgubbar blir till – odla och plantera själv, de olika sorterna, skörden, de fantastiska bärplockarna, de ekologiska gubbarna, vägen till konsument, jordgubbsodlaren, alla dess sorter, så köper du rätt, priskriget, midsommar, självplock, jordgubbshälsa, recept och mycket mer… Jordgubbsboken är skriven av Anna Benson som är serieentreprenör, journalist, konstnär och författare. Hon har släppt ett flertal böcker, bland annat debuterade hon med boken C som blev en storsäljare och ligger också bakom Rosa kokboken som blev årets kokbok 2014. Den uppmärksammade Granboken släppte hon 2015. Och nu kommer alltså Jordgubbsboken. Anna är uppvuxen bland jordgubbsodlingarna i Småland och pappan har odlat jordgubbar i över 40 år. Anna var ofta med på åkrarna och plockade sten eller rensade ogräs som ung eller så skötte hon försäljningen hemma på gården. Klockan 05.00 ringde klockan och det är inte många som slår henne på fingrarna när det kommer till jordgubbsplockning. Det har blivit ett antal liter genom åren. – Perfekt sommarpresent – Perfekt till någon som har allt – Redan inslagen – kartong-etui

Läs mer om Jordgubbsboken

Jordgubbsboken

Hem & Trädgård

    Hitta Hem & Trädgård även hos:





Rulla till toppen