I Italienska för nybörjare presenterar Marco Manieri de grundtekniker som gjort att det italienska köket älskas världen över. När du väl har lärt dig ett fåtal metoder och grundkoncept kan du enkelt laga klassiska rätter och komponera dina egna med genuint italienska smaker. Marco själv började entusiastiskt sin bana som passionerad matlagare med övertygelsen att ju fler kryddor desto godare mat. Korta recept med få ingredienser gick bort, för sådana rätter lät alldeles för tråkiga. Efter att ha irrat omkring i det indiska, thailändska och mexikanska köket med avancerade cross cooking-övningar insåg Marco att han längtade efter de rena smaker av vällagade råvaror han fått som barn. Han letade sig därför tillbaka till sin farmors italienska kök, och insåg att det är i enkelheten som de stora smakupplevelserna bor. Under våren 2012 tog Marco en paus från sina medicinstudier för att delta i programmet Sveriges Mästerkock. I tävlingen kom han fyra. För många tittare var han tveklöst etta.
Läs mer om Italienska för nybörjare
Hitta oklassificerat även hos: