Ordet skafferi var givet då temat är konservering, dryck och dessert. Fotona är tagna i familjens trädgård med familjens porslin och textilier. Till recepten finns ofta en historia och tips på tillagning eller servering. Tanken är att knyta samman äldre generationers kunskap med behovet av en slitstark och lättanvänd kokbok. Samtidigt har boken formgivits med de gamla svarta, bruna och lila vaxduksböckerna som förlaga. En stram mörkbrun, moleskinaktig pärm med guldtryck ramar in en i övrigt färgstark bok. Märtha Jonsson har valt recepten som hon sedan bakat och lagat och arrangerat med familjens porslin och textilier. Märtha är lanthushållslärare och driver sedan 1986 Klefstad gårdsrestaurang tillsammans med Birger. Kinna Jonsson är fotograf och har tillsammans med mamma Märtha skrivit texterna till boken. Hennes bakgrund är restaurangutbildning i Salzburg och civilekonomexamen i Stockholm. Elina Jonsson, lillasyster, har formgivit boken och är grafisk formgivare samt jurist.
Läs mer om I mormors skafferi : fem generationers konservering dryck & dessert