Hygien- med egenkontroll är avsedd för dig som ska arbeta yrkesmässigt med mat. Det kan vara i restaurangkök, i butik eller på en mindre livsmedelsanläggning. Boken ger grundläggande kunskap om hygien för att kunna arbeta med livsmedel. Läs mer Hygien – med egenkontroll behandlar mikroorganismers förekomst och livsbetingelser, smittvägar och sjukdomar. Vikten av kunskap om den personliga hygienen samt hur man rengör lokaler och redskap betonas. Boken avslutas med en del som behandlar egenkontroll. För att underlätta inläsningen finns ordförklaringar i marginalen. Varje kapitel avslutas med en sammanfattning och repetitionsfrågor. Boken är skriven för kursen hygien som är obligatorisk på Restaurang- och livsmedelsprogrammet men är lika användbar i utbildningar och yrken där man behöver grundläggande kunskaper om livsmedelshygien. Ur innehållet – Baskunskaper – Människan, maten och mikroorganismerna – Allmän mikrobiologi – Smittspridning – Matförgiftningar – Konserveringsmetoder – Livsmedelshygien – Personlig hygien – Rengöring – Lokaler och utrustning – Provtagning – Offentlig kontroll – Egenkontroll del 1, grundförutsättningar – Egenkontroll del 2, HACCP – Egenkontroll del 3, Internrevision Om författarna Peter Hylmö har lång yrkeserfarenhet från livsmedelsindustri och undervisning från gymnasium till universitet. Han arbetar också som konsult med projekt och utbildning inom kvalitet och hygien, samt mat och hälsa.
Läs mer om Hygien med egenkontroll
Hitta Medicin även hos: