Huskurer : från natur och skafferi

Huskurer : från natur och skafferi

I de flesta familjer har man sina väl beprövade huskurer ofta har de gått i arv i generationer. Det kan handla om att lindra en förkylning eller stimulera immunförsvaret under årets mörka månader. Ofta är det relativt enkla recept med ingredienser man hittar hemma i skafferiet eller i den nära naturen. I Huskurer presenteras ett fyrtiotal olika kurer i form av läkande och lindrande salvor, liniment, omslag, avkok, soppor och teer. Vi får lära oss hur vi kan rensa luftvägarna med salt och kamomill, lindra huvudvärk med ormbunksliniment och få bukt med en uppblåst mage genom ett hopkok av kummin, fänkål och anis. Här finns också läppbalsam av bivax, kokosolja och lavendel, varm lökmjölk mot hosta och äppelcurd mot förstoppning. Mycket handlar om att stärka immunförsvaret och det är slående hur mycket i den gamla kunskapen som liknar de senaste rönen. När Karin Berndl och Nici Hofer beskriver de olika ingredienserna så handlar det, precis som i dagens hälsotrender, om alltifrån nyttiga vitaminer och antioxidanter till antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Det är något särskilt med att kunna kurera sig själv, och i den här boken får vi mängder av exempel på enkla kurer som får oss att må bättre. Och detta med ingredienser vi ofta redan har tillgång till.

Läs mer om Huskurer : från natur och skafferi

Huskurer : från natur och skafferi

Medicin

    Hitta Medicin även hos:





Rulla till toppen