Jamie Oliver har flyttat ut på landet! I kokboken Hemma hos Jamie följer han årstidernas skiftningar och utgår från vad naturen för tillfället har att bjuda på. Här finns recept av alla de slag. Vad sägs om krämig sparrissoppa, carpaccio med marinerad bönsallad, varmrökt lax med chilisalsa, grillade jordgubbar med Pimm’s och glass, svampbruschetta, hemmagjord ketchup och sallad på avocado och grillade morötter med apelsin och citrondressing för att bara nämna några. Det finns också kapitel om vilt och jakt: allt du behöver veta innan du ger dig ut på jakt efter fågel och småvilt och tips om hur du bäst tillreder ditt byte. Jamie Oliver vill inspirera oss att börja odla grönsaker, frukt och bär oavsett om det är i en balkonglåda, i trädgården eller på kolonilotten. Här finns uppslag med Jamies egna favoritgrönsaker och en mängd handfasta odlingstips: så driver du upp rabarber, så får du bönorna att gro och så gör du för att undvika skadedjur. Den här boken ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inget nonsens utan enkel matlagning och härliga smaker, året runt. När jag började skriva hade jag ingen aning om vad jag skulle ha med för slags recept, men jag blev snabbt mycket inspirerad av … mitt grönsaksland. Man beböver inte alltid ge sig ut i världen för att få inspiration. Genom att vara hemma och öppen för nya intryck kan man också få nya idéer. Jag gillar att vara hemma i byn där jag växte upp och arbeta med chefen – Moder Natur – i min trädgård och se alla vackra grönsaker komma upp ur jorden. I boken hittar du över hundra recept, en del fakta om plantering och tips om du också funderar på att börja odla! Jamie Oliver
Läs mer om Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket