Vinnare av Svenska Publishing-priset 2015 i kategorin Fackbok med motiveringen: ’För ett coolt omslag, personligt skrivna texter och skicklig bildjournalistik – matpornografi på högsta nivå.’ ’Hedonisten är lätt årets mat- och kokbok hittills. Den ska upplevas.’ Umeå Tidning Detta är en bok om åtta middagar. Åtta gastronomiska tillfällen i våra liv där återhållsamhet ses som en styggelse och lagom är ett bannat ord. Dessa middagar är överdrivet överdådiga, ytterst oförståndiga, vansinnigt personliga och genomförda utan någon som helst tanke på en eventuell morgondag. Åtta tydliga avtryck av våra personligheter som matlagare och livsnjutare. Vi har förevigat dessa tillfällen när vi hänger oss åt mat och dryck med en stor nypa extra allt. Det är middagar starkt färgade av våra hårt hedonistiska själar med den godaste mat och dryck som vi tycker Moder Jord kan uppbringa. Man kan kalla den här boken vad man vill, en hedonists handbok, en matpundares dagbok eller kanske, om man känner sig lite sådär lagom och mellanmjölk, några dårars dinerande, men den är framförallt en bok som inte är lik någon annan. En bok för och med riktiga bon vivants som lever livet, äter, dricker och röker som om morgondagen aldrig skulle komma. En gastropornografisk skapelse av sällan skådade mått, en hedonistisk bibel eller rätt och slätt bara 240 sidor Crespi & Einarsson. Detta, kära vänner, är Hedonisten. Skål för fan! Middagarna: Kaviar En alltför ovanligt förekommande, episk, djupgående och livsfulländad middagstillställning över några kilo av den mest mytomspunna delikatessen av dem alla: störkaviaren. Haute cuisine Klassisk och perfekt mat i extrem lyxförpackning. Den här maten är vårt egentliga arv, ett arv som ytterst få varken kan eller vill förvalta men som ohyggligt många älskar. Smörgåsbordet Ett grande spectacle av sällan skådat mått. En middag som osar av vackert, svenskt mathantverk där Tore hela tiden sitter på axeln. Vinmiddagen 24 magnumflaskor av monumentalt läcker druvjuice vävs in och lägger grunden för en bombastisk middag av sällan uppätet, men definitivt uppdrucket, slag. Pre rigor mortis Den ultimata och mest respektfulla jaktmiddagen. En jakt, ett djur, en slakt och sisådär tolv serveringar på det fortfarande kroppsvarma djuret innan den förargliga likstelheten inträder. Mårten gås med extra allt En gåsamiddag som skulle få självaste Edward Persson att blekna. En ytterst steroid, sydsvensk-osande, gourmandmiddag med en av våra finaste mattraditioner som grund. Köttslöjd En charkuterists och slaktares våta dröm. Den ädla konsten att förädla en gris till charkuterier av rang och sedan, 15 månader senare, laga en mathantverksspäckad slaktarmiddag. En studie i entrecôte Att fördjupa sig i den, på nötkreaturet, ädlaste styckdetaljen av dem alla är ett måste för den hedoni
Hitta oklassificerat även hos: