Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist, författare och entreprenör, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, sliten och plufsig. Hon hade ryggont och klimakteriebesvär och upplevde en allmän känsla av livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång resa där hon genom en slump upptäckte en helt ny livsstil den antiinflammatoriska. Som en detektiv började hon gräva efter ny kunskap, och hon reste jorden runt för att lägga ett pussel av den information hon fick från ledande forskare, gurus och fitnessspecialister på den vetenskapliga frontlinjen. Det handlade om mat och träning men också om känslor, solnedgångar, långlevnadssekter och urgamla indiska hälsokurer. Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid, men också ökar risken för flera av våra stora folksjukdomar. Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig. Utan uppblåst mage och ständiga humörsvängningar. Boken är lika spännande som användbar, med en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv. Nominerad till Publishingpriset 2018 för bästa fackbok. Vinnare av Stora ToppHälsapriset 2018! Utsedd till Årets hälsohjälte av 1,6 miljonersklubben! — MARIA BORELIUS är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet Nova, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon har en fil.kand i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.
Relaterade produkter
Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man…
Andra världskriget 1939-1945
Händelserna under kriget skildras sedan detaljerat: i Europa, i Sovjetunionen,…
Mickes söta
Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och matfilosofen Michael…
Mindfulness för alla dagar
Ta till vara varje dag med hjälp av mindfulness. Den…
Hälsa & Folkbildning, Andra Boken
Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde tillsammans med Jane Hansson på…
Den Lilla Sjörövarboken
Den lilla sjörövarboken av den Finlandia Junior nominerade författaren Ville…
Sara – Mazahr Makatemeles liv i 1800-talets Sydafrika och Kalmar
På Södra kyrkogården i Kalmar finns en oansenlig gravsten med…
100 recept utan kött och fisk
Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig…
Baka drömgott med LCHF
Unna dig nybakade frallor, läckra pizzor och ljuvliga tårtor. Här är boken…
Svängkören
Den här antologin innehåller inte mindre än 39 svängiga låtar…
Kemi för frisörer: Nödvändig kunskap för att bli en duktig frisör
Denna bok riktar sig till blivande frisörer inom gymnasieskolan. Men…
Supersoppor
Enkla men variationsrika soppor med basingredienserna grönsaker, spannmål, nötteroch buljong.…
Här tittar vi på fåglar : Sveriges bästa fågellokaler
För första gången på över 25 år finns nu en…
En god morgon : härliga frukostar för en bra start
För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I…