Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter

Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter

HAR DU EN grönsaksvägrande tvååring? En trotsig treåring? Eller kanske en bebis som precis ska börja lära sig äta? Att laga mat till barn kan vara både stressande och tålamodsprövande. Varför vill ungen bara äta makaroner? Hur gör man för att middagen inte ska bli till ett bråk? Tänk om mitt barn får näringsbrist? I Första hjälpen vid matbordet får du lära dig mer om barnets perspektiv. Om de medfödda smakpreferenserna, den inbyggda skepsisen mot viss mat och de olikheter som finns mellan barn, från de första smakportionerna vidare genom de viktiga förskoleåren. Här finns tips på förhållningssätt för att inte måltiden ska bli en kamp, idéer om hur middagen kan serveras för att så många som möjligt ska vilja äta sig mätta på den, och en genomgång av de viktigaste näringsämnena, översatta i mat. Visste du hur lite protein som faktiskt krävs, eller hur lätt det är att få i sig tillräckligt med vitaminer? Med mer förståelse för vem du har mitt emot dig och vad hen verkligen behöver kan det vara lättare att behålla lugnet och låta matresan få ta sin tid.

Läs mer om Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter

Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter

oklassificerat, Övrigt

    Hitta oklassificerat även hos:





Rulla till toppen