Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer. Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt. Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.Det vilda köket publicerades första gången 2014.
Relaterade produkter
Bergenströms ba¨sta : billigt och hur gott som helst.
Billigt och hur gott som helst handlar om hur man…
Andra världskriget 1939-1945
Händelserna under kriget skildras sedan detaljerat: i Europa, i Sovjetunionen,…
Mickes söta
Välkommen på ett storslaget kaffekalas där mästerkocken och matfilosofen Michael…
Mindfulness för alla dagar
Ta till vara varje dag med hjälp av mindfulness. Den…
Hälsa & Folkbildning, Andra Boken
Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde tillsammans med Jane Hansson på…
Den Lilla Sjörövarboken
Den lilla sjörövarboken av den Finlandia Junior nominerade författaren Ville…
Sara – Mazahr Makatemeles liv i 1800-talets Sydafrika och Kalmar
På Södra kyrkogården i Kalmar finns en oansenlig gravsten med…
100 recept utan kött och fisk
Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig…
Baka drömgott med LCHF
Unna dig nybakade frallor, läckra pizzor och ljuvliga tårtor. Här är boken…
Svängkören
Den här antologin innehåller inte mindre än 39 svängiga låtar…
Kemi för frisörer: Nödvändig kunskap för att bli en duktig frisör
Denna bok riktar sig till blivande frisörer inom gymnasieskolan. Men…
Supersoppor
Enkla men variationsrika soppor med basingredienserna grönsaker, spannmål, nötteroch buljong.…
Här tittar vi på fåglar : Sveriges bästa fågellokaler
För första gången på över 25 år finns nu en…
En god morgon : härliga frukostar för en bra start
För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I…