Det nordiska skafferiet : torkning mjölksyrning fermentering inläggningar olja vinäger & salt

Det nordiska skafferiet : torkning mjölksyrning fermentering inläggningar olja vinäger & salt

Med hjälp av traditionella konserveringsmetoder kan du skapa ett modernt nordiskt skafferi att plocka ur även under den mörkare delen av året. Johan Björkman torkar fermenterar lägger in i klassisk inläggningslag mixar eget örtsalt och smaksätter olja och vinäger. Boken innehåller drygt 100 recept på allt från lingonpulver ramslökskapris och nässelsalt till klassiska inlagda rödbetor mjölksyrad vitkål med gräslök och fermenterad rabarber. I slutet av boken finns förslag på hela maträtter som du sätter ihop med hjälp av det du har hemma i skafferiet. Johan Björkman är diskaren från Trollhättan som numera arbetar som kökschef på restaurang Koka i Göteborg. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin och fokuserar på modern västsvensk gastronomi och fina råvaror. Boken är en sammanfattning av de tekniker som Johan använt sig av under de senaste tio åren för att ha tillgång till örter och grönsaker året om. ’Bra ofta lite ovanliga recept inspirerande text tillsammans med makalöst snygga och färgglada fotografier gör denna bok till en riktig pärla för den som vill fylla skafferiet.’ BTJ

Läs mer om Det nordiska skafferiet : torkning mjölksyrning fermentering inläggningar olja vinäger & salt

Det nordiska skafferiet : torkning mjölksyrning fermentering inläggningar olja vinäger & salt

Övrigt oklassificerat

    Hitta Övrigt oklassificerat även hos:





Rulla till toppen