Det gröna Kina : växter på matbordet

Det gröna Kina : växter på matbordet

Kinas frukt och grönt – skatter att upptäckaVi prövar ogärna frukter och grönsaker som vi inte känner väl till. Vi riskerar att gå miste om mycket gott.Både i Kina och i den lokala asiatiska butiken i Sverige hittar man många för västerlänningar nya och spännande växter att äta. Man skall inte missunna sig glädjen med att pröva dessa men det kan vara svårt att hitta fakta omkring dem. Ofta har de inte ens något svenskt namn. Denna bok beskriver drygt 65 arter i ord och bild. Den är inte någon kokbok men kan kanske ge idéer om hur växterna skall användas. Kulturväxterna står nära människan. Deras odling och tillagning kan berätta mycket om folks sätt att tänka och vara. Under 1000-tals år har landskapet formats efter kulturväxternas krav. Vetefältet liknar inte risodlingen och grönsaksodlingen inte fruktträdgården. Kunskap om kulturväxterna är en viktig inkörsport till förståelsen av ett lands kultur.

Läs mer om Det gröna Kina : växter på matbordet

Det gröna Kina : växter på matbordet

Övrigt oklassificerat

    Hitta Övrigt oklassificerat även hos:





Rulla till toppen