Den här boken är fylld till bredden med öl, mat, smaker och dofter. Följ med på fyra fantastiska smakresor med bryggmästare Richard Bengtsson från Mariestads som ciceron. Vi tar oss fram på klassiskt vis med M/S Juno längs Göta Kanal, pysande ångtåg på Inlandsbanan, under fulla segel med Ostindiefararen Götheborg på Västkusten och flyger till sist till Berlin med veteran DC 3-orna Daisy och Princess Amalia. Spännande möten och välsmakande måltider inspirerar till åtta unika ölsorter. Richard Bengtsson möter under resans gång personer med specialistkunskap som bidrar till ölinspirationen; örtspecialisten Lisen Sundgren, kafferostare, tunnbindare, tobaksodlare, veteodlare, sjökaptener och flygkaptener, och whiskyspecialisten Erik Bräck från Mackmyra, för att nämna några. Kockarna Filip Fastén, Thomas Sjögren, Johan Backéus och Jimmi Eriksson lagar utsökta måltider som matchar de olika ölsorterna. Mat, dryck och sevärdheter avnjuts i lagom tempo med tid för reflektioner kring smakerna. I boken finns recept på de olika ölsorterna samt stjärnkockarnas egna matrecept. Skapa din egen smakresa med hjälp av dem.
Läs mer om Den stora smakresan
Hitta oklassificerat även hos: