Den ödesdigra måltiden

Den ödesdigra måltiden

Hercule Poirot äter middag med sin vän Henry Bonnington på restaurangen The Gallant Endeavour i London. Bonnington är stamgäst och känner därför väl till både personalen och de andra gästerna. Det är särskilt en gäst som fångat hans uppmärksamhet en skäggig gubbe som besöker restaurangen varje tisdag och torsdag och alltid beställer samma sak. Tyvärr vet ingen vad han heter eller var han bor och därför går han under smeknamnet Jultomten. När Bonnington frågar servitrisen Molly om Jultomten berättar hon att gubben avvikit från sitt beteende under veckan före. Han kom in en måndag och beställde något helt annat! När Poirot får höra det blir han nyfiken men eftersom Jultomten inte är på plats faller saken i glömska. En vecka senare är Jultomten död … Agatha Christie (1890-1976) var en brittisk deckarförfattare och världens bäst säljande författare efter Shakespeare med över 4 miljarder böcker sålda på engelska och andra språk. Mest känd är hon för detektiven Hercule Poirot. Tillsammans med Arthur Conan Doyle är hon den som har format deckargenren mest. — ”Den ödesdigra måltiden’ ur novellsamlingen ’Äventyret med julpuddingen’ © 1961 Agatha Christie Limited. All rights reserved. ”Four and Twenty Blackbirds” from the collection of short stories entitled ’The Adventure of the Christmas Pudding’ © 1960 Agatha Christie Limited. All rights reserved. AGATHA CHRISTIE © POIROT © are registered trademarks of Agatha Christie Limited in the UK and/or elsewhere. All rights reserved.

Läs mer om Den ödesdigra måltiden

Den ödesdigra måltiden

Skönlitteratur

    Hitta Skönlitteratur även hos:





Rulla till toppen