Vinnare i Gourmand Cook book Awards som världens bästa spritbok 2014!I Cognac – kungen av eau de vier berättas ingående hur Cognac framställs, dess historia, gällande regelverk och om hur drycken bäst avnjuts. Boken innehåller också ett utförligt avsnitt om tunnbinderikonsten och inträngande närporträtt av 37 utvalda producenter. Såväl stora välkända Cognacshus som mindre kvalitetsproducenter beskrivs i ord och bild.Cognac – kungen av eau de vier är också en hyllning till det vackra landskapet och traktens strävsamma , vänliga och gästfria befolkning. Boken är rikt illustrerad med kartor och fotografier och vill uppmuntra läsaren till resor i regionen.Cognac är namnet på en stad, ett vindistrikt och världens mest kända eau de vie. Det geografiska området AOC Coganc omfattar i stort de franska departementen Charente och Charente-Maritime i västra Frankrike mitt emellan Bordeaux i söder och Poitiers i norr. På en yta av 75000 hektar odlas här druvor avsedda för cognacsproduktion och är därmed Frankrikes näst största druvodlingsdistrikt efter Bordeaux och ett av världens tre största i fråga om vita druvor.Författaren Gunnar Svedberg är lärare och läromedelsförfattare i franska och engelska. Gunnar är även en obotlig frankofil och har ett brinnande intresse för allt franskt, framförallt ostron, viner och cognac.Fotografen Sten-Göran Svedberg är ung pensionär och storebror till Gunnar. Sten-Görans huvudintressen är fotografering, segling, cykling och utförsåkning.
Läs mer om Cognac : kungen av eau-de-vier