I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. Vilket slöseri tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett öppet sinne kan vem som helst tillverka god och spännande cider jäst från våra äpplen päron plommon och bär. Vår revolution grundar sig i inställningen att vår frukt är värd att hylla. För oss är inget är förbjudet ciderns traditionella avgränsningar mot öl och vin egentligen bara är nonsens. Med lite kreativitet lyhördhet inför naturen och en dos kunskap om naturliga jäsningsprocesser går det att skapa cider med ärliga smaker och härlig komplexitet. Genom att dra lärdomar från ölbryggare och vinmakare vill vi i denna bok visa dig hur du kan jäsa små och medelstora batcher cider som verkligen gör våra svenska frukter rättvisa. ’Ciderrevolution! fungerar främst som en introduktion och handbok för nybörjare. Huvudavsnitten behandlar grunderna i cidertillverkning inklusive skörd mustning utrustning jäsning samt lagring och jäsning på flaska. Fotografierna är ofta rent dokumentära och texterna jordnära och inspirerande med handfasta råd. (…) Boken riktar sig till alla som vill lära sig att ta hand om sin frukt och göra den drickbar året runt.’ BTJ
Läs mer om Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat
Hitta Övrigt oklassificerat även hos: