Bollarnas boll – det är chokladbollen, det! Så lätta att göra, och dessutom finns ofta ingredienserna man behöver redan hemma. De ska inte ens in i ugnen! Snabbt som ögat har man ett fat oemotståndliga chokladbollar framför sig. Bara att njuta.Men vill du gå ett steg längre än bara de klassiska chokladbollarna så finns här alla möjligheter. Chokladbollar kan nämligen varieras i all oändlighet och i den här boken finns recepten som tar dig en bra bit på väg. De kan smaksättas med till exempel jordnötssmör, dulce de leche, mosade bär, likör, olika citrusfrukter och olika typer av choklad. Fylla dem kan man också göra. Vem kan motstå chokladbollar fyllda med exempelvis daim, plopp eller nutella? Gissningsvis ingen. För ytterligare variation kan man leka med hackade nötter, strössel, frön, bärpulver, hackad choklad och krossat godis att rulla dem i. Eller dra de åt det hälsosamma hållet och gör raw-bollar med mörk choklad, dadlar och nötter. Några exempel ur boken: chokladkaramellbollar med havssalt, mjölkchokladbollar med Baileys, jordgubbschokladbollar, semmelbollar, kladdkakebollar, havrebollar, chokladbollar med jordnötssmör, raw-bollar med pistaschnötter och matcha-te, vita chokladbollar och förstås de klassiska chokladbollarna.Dessutom finns recept på hur man lekande lätt kan blanda in chokladbollar i sin vanliga bakning. Testa gärna muffins med inbakade chokladbollar, eller kanske glass med chokladbollsbitar. Den som sedan söker tips på smaksättningar, fyllningar och dekorationer kommer inte att bli besviken – här finns allt och lite till. Erfarna konditorn Mia Öhrn står för recepten. Med sitt kunnande, sin påhittighet och fantasi har hon tagit vår älskade chokladboll till helt nya, och oanade höjder.
Hitta oklassificerat även hos: