Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker.Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad.Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad – där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42,5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen.Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat – chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker. En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!
Läs mer om Choklad : råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass